Puheenjohtaja Terhi Rosti: Katsaus taakse- ja eteenpäin

Uutiset Uutisnostot 04.11.2019
/

Marraskuun alkupuolella 7.11.2019 on yhdistyksemme syyskokous ja nyt kokouksen alla on hyvä hetki katsoa vuotta taaksepäin ja varovasti myös eteenpäin.

Hallitus on kokoontunut lähes joka kuukausi hoitamaan yhdistyksen asioita, ideoimaan ja toteuttamaan. Olemme tietoisesti valinneet jo alkuvuodesta, että osa kokouksista pidetään videokokouksina. Myönnetään, pientä teknistä jännitystä on aika ajoin ollut, mutta pääasiassa kokemus on ollut hyvä.

Viestintä on tänä vuonna ollut erityisen kehittämisen kohteena. LinkedIn ryhmää on muokattu, jotta LinkedIniin laitetut uutiset olisivat helpommin jaettavissa ja seurattavissa. Ihan kaikki vanhan ryhmän jäsenet eivät ole siirtyneet uuden seuraajaksi eli tarkista heti, seuraatko oikeaa LinkedIn ryhmää!

Tämän lisäksi on viritelty uutiskirjettä. Alkuvuodesta hetki ”taisteltiin” sopivan ohjelman löytämiseksi, mutta nyt pohja on luotu ja tästä on hyvä jatkaa säännöllistä viestintää. Iso muutos, joka osuu nyt tähän vuoteen, on yhdistyksen painetun lehden kautta tapahtuvan tiedotuksen muuttaminen kokonaan sähköiseksi. Toimitusneuvostolla on tästä tarkempi suunnitelma valmisteilla. Vuoden 2020 viestintäkanavina ovat ainakin uutiskirje, verkkosivut ja sosiaalinen media.

Tapahtumat ovat olleet pitkälti perinteisiä ja kevätiltamat, luottoseminaari ja syyskuussa järjestetty aamiaisseminaari ovat muodostaneet koulutusten rungon. Jotain uuttakin saadaan toteutettua, eli vielä edessäpäin on yhdistyksen ensimmäinen webinaari. Toive verkkokoulutuksesta on tullut jäsenistöltä ja onkin hienoa, että saimme mukaan repertuaariin tämänkin tavan jakaa tietoa luotonhallinnan teemoista.

Joudun itse jättämään puheenjohtajan kapulan tämän vuoden jälkeen. Haikeutta ei ole kuitenkaan syytä tuntea, koska uusia ja innokkaita hallituksen jäseniä on tulossa vähintäänkin riittävä määrä! Voin itse lämpimästi suositella sekä toimikunta- että hallitustyöskentelyä kaikille luotonhallinta-alasta, verkostoitumisesta ja yhdistystoiminnasta kiinnostuneille.

Joka vuosi saadaan askel askeleelta jotain uutta aikaan. Maailma ei ole koskaan valmis, eivätkä myöskään Luottomiehet ry:n toiminnan kehittämisideat ja -tarpeet lopu hetkessä kesken. Toivotan uusille aktiiveille sekä intoa viedä asioita eteenpäin, että armollisuutta itselleen siinä, että välttämättä koko ideapajatsoa ei saa toteutukseen hetkessä.

Mukavaa loppuvuotta kaikille Luottomiehille!
Terhi Rosti
puheenjohtaja