Dettman: ”Voittava joukkue luodaan siten, että syötetään aina vapaalle pelaajalle.”

Uutiset Uutisnostot 25.11.2018

Koripallovalmentaja Henrik Dettman nosti esille yritysmaailman ja urheilun samankaltaisuutta puheenvuorossaan Johtamisen ja tiimityön merkitys menestyksessä.

Niin kentällä kuin yrityksessäkin pelaajia on erilaisia. Jokaisella on oma roolinsa tiimityössä, ja erilainen tapa toimia esimerkiksi päätöksenteossa. Asia ei ole aivan yhdentekevä, sillä jokainen meistä tekee päivässä 60– 70 000 päätöstä.

Se, jolla on pallo, on omistaja

Se, jolla on pallo, on pelin omistaja. Muut pelaajat tukevat häntä. Yhdessä saadaan aikaan enemmän kuin niin, että syötöt ohjattaisiin aina yhdelle tähtipelaajalle muiden pelaajien itsetunnon ja motivaation kustannuksella.

Joukkueen tai työyhteisön henki on tärkeää. Jos yksi ryhmän jäsen ei halua kehittyä, ryhmädynamiikka kärsii ja koko tiimin yhteishenki heikkenee. Parhaisiin tuloksiin pääseminen vaatii harjoittelua, muutoksen tekemistä ja hyvää ryhmädynamiikkaa.

Peli ei kulje, tavoitteisiin ei päästä?

Jos peli ei kulje, paras lääke Dettmanin mukaan on madaltaa vähän tavoitteita, jolloin saadaan nopeasti onnistumisen kokemuksia. Pelaajien itseluottamus vahvistuu onnistumisten kautta. Onnistumisen kokemukseen vaikuttaa myös se, että pelaa oikeassa paikassa ja pystyy hyödyntämään omia vahvuuksiaan.
Ihan valideja pointteja myös yritysmaailmaan.


Lisää koripallovalmentaja Henrik Dettmanin ajatuksista ja mm. eri pelaajien persoonista Luottomiesten syysseminaarissa löydät uusimman Luottolinkin sivuilta 7-8.